Scoala de magie Magisterium 

                                                                                   de Cassandra Clare & Holly Black
                                                                      vol.1 - Testul Fierului

  Nume: Testul Fierului
 Nume original: The Iron Trial

 Autori: Cassandra Clare & Holly Black
 Seria: Magisterium
 Editura: Cornit Junior

    

Focul vrea sa arda.
Apa vrea sa curga.
Aerul vrea sa se ridice.
Pamantul vrea sa se lege.
Haosul vrea sa devoreze.
Majoritatea copiilor ar face orice pentru a trece Testul Fierului. Nu si Callum Hunt. El vrea sa-l pice. Toata viata lui, Call a fost avertizat de tatal lui sa stea departe de magie. Daca trece Testul Fierului si este admis la Scoala de magie Magisterium, e sigur ca il vor astepta numai lucruri rele.Asa ca face tot posibilul s-o dea in bara, dar rateaza esecul.
Acum, Magisterium il asteapta. Este un loc pe cat de senzational, pe atat de sinistru, avand sumbre conexiuni cu trecutul lui si ascunzand itele unui viitor incert. Testul Fierului este doar inceputul, marele examen este inca o himera...


Am marea placere de a incepe seria mea de recenzii cu aceasta carte, deoarece m-a surprins placut. La inceput, este prezentata o secventa din trecutul lui Callum care a lasat o urma ambiguu ce m-a pus pe ganduri, dar, inaintand in actiune, nu am mai putut lasa aceasta carte din mana. In principiu, este vorba despre o scoala de magie. Stiu ca acum va ganditi la Harry Potter. Si eu am fost putin suspicioasa crezand ca este un fel de Harry Potter dar fara maturi, dar nu a fost asa, dimpotriva. 
Callum este un copil singuratic, care locuia impreuna cu tatal sau care ii povestea despre acest loc oribil,Magisterium, si cum ca atunci cand va veni timpul sa dea testul pentru a ajunge acolo, sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a-l pica. Si tocmai incercarea de a esua l-a adus in aceasta scoala de magie.
Ajuns in Magisterium, va reusi sa isi controleze puterile de mag si chiar sa se bucure de timpul lui petrecut acolo, ba chiar isi face prieteni. 
Fiind o mare fana a ambelor autoare, ma asteptam la un triunghi amoros sau macar o poveste de dragoste intre doua personaje ale acestei carti, dar din nou, am fost placut surprinsa sa vad ca povestea se focuseaza mai mult pe aventura celor trei personaje principale (Callum, Aaron si Tamara) si prietenia minunata a acestora.
Acord acestei carti 10/10 deoarece a devenit usor una din preferatele mele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
The Love For Books Blog Design by Ipietoon